Catalyst Effect Office Fitout

(OFFICE – BUILT – SYDNEY)

‘Catalyst Effect’ is a dynamic firm of accounting and business advisers. To relocate their offices on a very limited budget, the design approach relied on simple, clever planning, a bold use of colour and a few pieces of sculpted joinery.

Catalyst Effect Office 04_Reception_Bart Maiorana Photo ©
Reception and Waiting Area with ‘Blue Moon’ painting by Marika Varady (my sister) and side table designed by Stephen Varady.

With a fixed entry point from the lift lobby, the conference room was placed on one side of the reception and the offices on the other side. A file storage area was positioned behind the reception allowing a more private connection between the conference room and the main office. To still get natural light into the reception, a thin horizontal window was placed in the wall between the reception and file storage area. Positioned at eye level, the window also gives a view from the reception area to the outside, expanding the perception of space without showing off the clutter of the photocopy and file storage area.

Catalyst Effect Office_Plan_Stephen Varady Image ©
Catalyst Effect – Plan
Catalyst Effect Office_Sections_Stephen Varady Image ©
Catalyst Effect – Sections

Catalyst Effect Office 03_Reception_Bart Maiorana Photo ©

Catalyst Effect Office 12_Reception_Stephen Varady Photo ©

The main office area is divided into separate work bays around the perimeter using simple coloured screens.

Catalyst Effect Office 11_Work Cubicles_Bart Maiorana Photo ©

The centre of the office area is used for group meetings, and allows for additional workstations to be added as the company grows in the future.

Catalyst Effect Office 10_Boardroom_Bart Maiorana Photo ©
Conference Room with conference table in 8 pieces and ‘Echo’ painting by Marika Varady.

The conference table is designed in eight separate pieces for greater flexibility allowing one single large conference table to be transformed into a number of different configurations for workshops and training seminars.

Catalyst Effect Office 09_Boardroom_Bart Maiorana Photo ©

Catalyst Effect Office 07_Lectern_Bart Maiorana Photo ©

The sculptural lectern houses power and phone cables for multimedia presentations.

IMAGES

DRAWINGS

Go to the MENU (above right) to sign up to receive regular posts.

And you may also like to view the links below:

 

ABOUT STEPHENVARADY_ARCHITECTURE

 

ALSO HAVE A LOOK AT STEPHENVARADY_ARCHITRAVELLER

 

ALSO HAVE A LOOK AT STEPHENVARADY_INTERIORTRAVELLER

 

ALSO HAVE A LOOK AT STEPHENVARADY_CREATIVITYBLOG

 

Link to Marika Varady website

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s